прапор Украiни герб Украiни
Комунальний заклад "Бугаївський ліцей Ізюмської районної ради Харківської області"
герб Бугаївський НВК  прапор Бугаївський НВК

Заходи в ліцеї до Всеукраїнського тижня права


Протягом 09-13 грудня 2019 року Бугаївський ліцей долучився до проведення Всеукраїнського тижня права. У закладі було проведено низку тематичних заходів за активної участі учнів та педагогічних працівників. 9 грудня 2019 року, у день відкриття Всеукраїнського тижня права, вчителем правознавства Дикань А.В. були проведені бесіди за темами: «Чи знаєш ти права дитини?» – для учнів 5-8-х класів, «Співвідношення прав і обов’язків» – для учнів 9-11 класів; для молодших школярів проведено захід-творчу майстерню «Права очима дитини»; вчитель правознавства Дикань А.В. взяла участь в установчому вебінарі КВНЗ «ХАНО» «Відкриття Всеукраїнського тижня права на Харківщині». 10 грудня 2019 року класними керівниками 1-4 класів були проведені виховні години «Будемо жити дружно», класними керівниками 5-7 класів – «Як долати конфлікти», вчителем правознавства Дикань А.В. проведено Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини у 8-11 класах. Протягом 11-13 грудня 2019 року практичним психологом Воєцою М.М. були проведені виховні години для учнів 7-8 класів «Права та загальнолюдські цінності», вчителем правознавства Дикань А.В. проведено для учнів 8 класу тренінг «Ми – рівні» та практичне заняття «Мої права», з учнями 9 класу – семінар-практична робота з джерелами права «Конституційні права, свободи та обов’язки людини і громадянина», з учнями 9-11 класів – науково-практичний семінар «У ваших правах ваша сила». З метою профілактики насильства та протидії булінгу в учнівському середовищі у межах Всеукраїнського тижня права 12.12.2019 класним керівником 11 класу Бугаївського ліцею Малаховою Л.О. проведено годину спілкування на тему «Скажемо «НІ» булінгу!». Учням була представлена презентація про проблему булінгу в сучасному суспільстві. Старшокласники познайомились із законодавством стосовно даної проблеми, переглянули та обговорили тематичний відеоролик «Як захистити себе від булінгу», висловили своє бачення протидії булінгу в школі.

Також протягом тижня було організовано виставку малюнків «Право очима дитини» серед учнів 1-7 класів, у шкільній бібліотеці – тематичну виставку літератури «Знай та поважай закон», у кабінеті історії та правознавства – тематичні виставки «Основні права, свободи і обов’язки громадян України», «Цивільне, сімейне, трудове, адміністративне та кримінальне право».

12.12.2019 вчителі правознавства Дикань А.В. та громадянської освіти Щербак Н.В. взяли участь у вебінарі КВНЗ «ХАНО» «НУШ: навчання демократичному спілкуванню».