прапор Украiни герб Украiни
Комунальний заклад "Бугаївський ліцей Ізюмської районної ради Харківської області"
герб Бугаївський НВК  прапор Бугаївський НВК

Інформація про заклад


ВІТАЄМО ВАС НА ОФІЦІЙНОМУ САЙТІ

КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ “БУГАЇВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ 

КУНЬЄВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ІЗЮМСЬКОГО РАЙОНУ

ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ”

Інформація

про Комунальний заклад “Бугаївський ліцей Куньєвської сільської ради Ізюмського району Харківської області” у 2021/ 2022 навчальному році

Рік заснування 1982 рік, у 2009 році заклад було реорганізовано у Бугаївський НВК шляхом об’єднання шкільного та дошкільного підрозділів, з 2018 року – опорний заклад – КЗ “Бугаївський ліцей Ізюмської районної ради Харківської області” з  Олександрівською філією, з 2021 року – КЗ Бугаївський ліцей Куньєвської сільської ради Ізюмського району Харківської області”

 

Директор ліцею Веприцька Ніна Іллівна, освіта вища, за фахом вчитель біології та географії, має вищу кваліфікаційну категорію. Заклад очолює з 2006 року.

 

Контингент учнів У 2021/2022 навчальному році:

– в дошкільному підрозділі працює 4 групи (ясельна, молодша різновікова, середня, старша), в яких виховується 52 дитини.

– в щкільному підрозділі навчається 173 учні, з них учнів 1-4 класів – 68 учнів, 5-9 класів – 82 учні, 10-11 класів – 23 учні. Випускників 9 класу – 17 учнів. Випускників 11 класу – 10 учнів.

– в філії навчається 50 учнів, з них: 1-4 класи – 21 , 5-9 класи – 29 учнів.

Мова навчання Українська

 

Профільне навчання Освітній процес здійснюється за філологічним профілем – 10-11 класи ( 23 учень).

 

Педагогічний колектив Педагогічний колектив нараховує 34 педагога: 21 вчитель, 1 практичний психолог, 11 вихователів, 1 музичний керівник. З них 27 чол. мають вищу освіту, 7 чол. – неповну вищу.

Кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» мають 6 педпрацівників, «спеціаліст першої категорії» – 10, «спеціаліст другої категорії» – 7 , «спеціаліст» – 4, 11 тарифний розряд – 5, 10 тарифний розряд – 2 педагогічні працівники. 4 педагоги мають педагогічне звання «вчитель-методист», 3 – «старший вчитель», 1 – «вихователь-методист».

 

Забезпечення харчуванням Гарячим безкоштовним харчуванням на 100%  забезпечено 59 вихованців  дошкільного підрозділу, 68  учнів початкових класів та 9 учнів пільгових категорій (за рахунок місцевого бюджету).  За рахунок спонсорських коштів (ТОВ СК «Восток») харчується 98 учнів та колектив працівників ліцею.

 

Творчий потенціал Педагогічний колектив працює над проблемою «Підвищення якості освіти, становлення моральності учнів через створення природовідповідного, здоров’язберігаючого та здоров’яформуючого освітнього простору». В ході освітньої роботи педагоги, окрім навчання:

–          У конкурсі «Учитель року» брали участь 11 учителів, з

них: у 2020 році – Сотула О.Л., вчитель хімії (I місце у зональному етапі , лауреат ІІ обласного етапу конкурсу «Учитель року – 2020», 4 місце); у 2021році – Лещенко О.В.- лауреат зонального етапу конкурсу «Учитель року – 2021» (ІІ місце, трудове навчання), Висоцька С.М. – лауреат зонального етапу конкурсу (ІІІ місце, математика).

–          Шкільний бібліотекар Теницька Г.П., 2020р. –

переможець І (районного) етапу в номінації «Медіакультура в бібліотечному просторі» та  3-тє місце в обласному етапі.

–          Вихователь Ровчак Ю.Ю. взяла участь в обласному

етапі конкурсу «Вихователь року – 2020», але його проведення призупинено через загальнонаціональний карантин.

Участь в обласному фестивалі «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують»;

– Червенко А.А, вчитель англійської мови в початкових класах, відзначена Дипломом II ступеня  у номінації «Іноземні мови» та Дипломом III ступеня   у номінації «Виховна робота»;

– шкільний бібліотекар Теницька Г.П. відзначена Дипломом I ступеня  у номінації «Бібліотечна справа».

Роботи 2-х педагогічних працівників Сотули О.Л. та Дикань А.В. з досвіду впровадження технологій дистанційного навчання були надруковані на сайті КВНЗ «ХАНО» під час методичного Інтернет-марафону у квітні-травні 2020 року.

 

Гурткова робота В ліцеї в І семестрі 2020/2021 н.р. працювало 10 гуртків від ЦДЮТ: «Театральний», «Пішохідний туризм»,  «Народна творчість», «Паперокручення», «Волейбол», «Маленький розумник»,, «Народних інструментів», «Музична мозаїка» «Декоративно-ужиткове мистецтво», «Англійська мова в початкових класах» та гурток «Англійська мова» в дошкільному підрозділі.

На даний час працюють 2 гуртки за рахунок спонсорських коштів:  «Хореографія» та «Футбол».

 

Підвіз учнів та вчителів До закладу потребують підвозу38 учнів та 17 вихованців і 1 вчитель з селищ Розсохувате, Попасне, Сухий Яр, Чорнобаївка.  Підвіз здійснюється шкільним автобусом. За рахунок батьків з колишнього Борівського району підвозяться 23 дітей із с.Калинова, Підвисоке.

 

Матеріально-технічне забезпечення До послуг учнів 17 навчальних кабінетів, з них 10 навчальних комплексів: «Кабінет географії», «Кабінет фізики», “Кабінет хімії” та “Кабінет біології”, “Кабінет математики”, лінгафонний кабінет, кабінет Захисту Вітизни, 3 комп’ютерні класи (30 ПК). 11 навчальних кабінетів

обладнані мультимедійними комплексами (кабінет іноземної мови, кабінет української мови та літератури, кабінет історії та правознавства, кабінети біології та хімії, фізики, математики та захисту Вітчизни, кабінети 1, 2 та 3 класу).

Є спортивна та актова зали, спортивний та футбольний майданчики, майстерня, їдальня. На харчоблоці їдальні в 2019 році виконано поточний ремонт: заміна водопроводу та каналізації, електропроводки, заміна кахлів на стінах та підлозі в варочній залі. За проектом Харківської  обласної ради «Разом у майбутнє» встановлено нове енергозберігаюче технологічне обладнання для харчоблоку – 2 холодильники, електроплита, електросковорода, мармит, універсальна кухонна машина, електрочайник, мийки, столи.

В 2018 році облаштована новітня медіатека. Бібліотечний фонд налічує – 11115 примірників художньої та навчальної літератури.

В листопаді – грудні 2020 року в ліцеї були виконані роботи за робочим проєктом «Капітальний ремонт з обладнання системою автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу в будівлі опорного закладу КЗ «Бугаївський ліцей Ізюмської районної ради Харківської області» на суму 645,800 тисяч гривень (кошти обласного бюджету). В ході робіт проведена по всіх приміщеннях сигналізація, встановлені пожежні димові оптичні точкові і лінійні сповіщувачі.

 

Досягнення вихованців Щорічно учні ліцею приймають участь у районних олімпіадах з базових дисциплін, виборюють призові місця. В 2019/2020 н.р. 7 учнів 8-11 класів посіли 12 призових місць в ІІ (районному) етапі олімпіад: учениця 8 класу – ІІ м з історії, ІІІ м з англ. мови та хімії; учениця 9 класу – І м. з англ. мови; учениця 10 класу – ІІІ м з екології та правознавства; учні 11 класу – І м з географії, ІІ м з укр. мови, ІІІ м – з історії, математики, трудового навчання.

В обласних олімпіадах  взяли участь 3  учнів. Двоє посіли призові місця: учениця 8 класу – ІІ місце з історії, учениця 11 класу – ІІ м з географії.

Учениця 6 класу здобула перемогу в І заочному турі  обласної геолого-географічної олімпіади.

У І етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України учениці 9 та 10 класів посіли І місце.

У 2020/2021 н.р. 16 учнів  8-11 класів ліцею посіли 16 призових місць в ІІ (районному) етапі олімпіад: з трудового навчання – ІІІ м. (8,9,11 кл.), ІІ м. (10кл.), з історії – І м. (9,10 кл.), ІІ м. (8 кл.), з біології – ІІ м. (10,11 кл.), ІІІ м. (8,9 кл.), з математики – ІІІ м. (6кл.) І м. (10 кл.), з укр.мови та літератури – ІІ м. (9 кл.) ІІІм. (11 кл.), з фізики – ІІІм. (11кл.).

(з інших дисциплін та обласний етап – не проводилися (карантин)).

Учениця 10 класу – І місце в районному етапі Фестивалю ораторського мистецтва, два учні 5,9 класу – ІІІ місця в районному етапі конкурсу знавців української мови ім.Т.Г.Шевченка.

Учні ліцею є активними учасниками різноманітних міжнародних, всеукраїнських, регіональних та районних конкурсів: «Кенгуру», «Соняшник», «Грінвіч», «Бобер».

Результати ЗНО підтверджуюють навчальні досягнення учнів.

Проблеми закладу на виконання Закону України «Про освіту» – створення комфортного освітнього середовища для здобувачів освіти Дошкільний підрозділ:

1.      Капітальний ремонт цоколя та відмостки будівлі .

2.      Утеплення стін будівлі.

3.      Забезпечення групових кімнат меблями (столи одинарні на старшу та середню групи – 40 шт. , стільці – 40 шт. ).

Ліцей:

1.      Закінчення робіт по оснащенню закладу автоматичною пожежною сигналізацією (потреба 250 тис. грн. для придбання та встановлення оповіщувачів).

2.      Підключення закладу та налаштування мережі швидкісного Інтернету.

3.      Заміна даху повністю, або хоча б там, де  протікає : заг. S – 2044 м2 , авар. S – 140 м2..

4.      Капітальний ремонт цоколя та відмостки будівлі ліцею.

5.      Ремонт актової зали ліцею та заміна стільців.