прапор Украiни герб Украiни
Комунальний заклад "Бугаївський ліцей Ізюмської районної ради Харківської області"
герб Бугаївський НВК  прапор Бугаївський НВК

Протидія булінгу

Увага! Національна дитяча лінія надає консультації в телефонному та онлайн — режимах в будні дні з 12:00 до 20:00: короткий номер 116 111(безкоштовно з мобільних телефонів), 0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних номерів).

 

 

 

 

Увага! Захист прав дитини

Адміністрація КЗ “Бугаївський ліцей Ізюмської районної ради Харківської області” інформує, що з метою захисту прав дітей в Україні функціонують Національна дитяча гаряча лінія  (телефонні номери 772 або 0-800-500-225) та Національна гаряча лінія з питань запобігання домашнього насильства,  торгівлі людьми та гендерної дискримінації (телефонні номери 386 або 0-800-500-335). Дзвінки за вказаними телефонними номерами є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів усіх операторів зв’язку.

Уповноважена особа  з питань здійснення невідкладних заходів реагування у випадках виявлення та реагування на випадки насильства(булінгу)в КЗ “Бугаївський ліцей “: Щербак Наталія Василівна, телефон 095-14-55-971

ПЛАН ЗАХОДІВ спрямованих на запобігання та протидію булінгу в Комунальний заклад «Бугаївський ліцей Ізюмської районної ради Харківської області»

Порядок реагування на доведені випадки булінгу (цькування) та відповідальність осіб, причетних до булінгу (цькування)

Порядок подання та розгляду (з дотриманням конфіденційності) заяв про випадки булінгу (цькування)

Протидія булінгу

Формуємо безпечне освітнє середовище

За даними ЮНІСЕФ, майже 70% дітей по всьому світу потерпають від цькування з боку однолітків. Водночас Україна посідає 4-е місце серед європейських країн з найвищим рівнем булінгу. 

Зважаючи на масштаб і серйозність проблеми, 4 травня 2020 року вперше відзначається Міжнародний день протидії булінгу.

Минулого року в межах правопросвітницької кампанії “Я МАЮ ПРАВО” Міністерство юстиції України ініціювало закон щодо протидії булінгу, яким вперше було визначено відповідне поняття, окреслено права, обов’язки та відповідальність сторін навчального процесу.

У свою чергу відділ освіти та заклади загальної середньої освіти здійснюють системну роботу з протидії шкільного цькування та залучають учнівську молодь до   інформаціно-просвітницких заходів.

Сьогодні ми активно працюємо не лише над роз’ясненнями прав у випадках цькування, але й спільно з педагогами узагальнюємо практичні аспекти боротьби з булінгом, зокрема профілактичні заходи.

Наказ МОНУ від 28.12.2019 №1646 “Про деякі питання реагування на випадки булінгу (цькування) та застосування заходів виховного впливу в закладах освіти” тут

Закон України ”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)” (18.12.2018 №2657-VIII)

Лист МОН України від 29.01.2019 №1/11-881 ”Рекомендації для закладів освіти щодо застосування Закону України ”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню) від 18 грудня 2018 року №2657-VIII”

Лист МОН України від 29.12.2018 №1/9-790 ”Щодо організації роботи у закладах освіти з питань запобігання і протидії домашньому насильству та булінгу”

Наказ відділу освіти Ізюмської районної адміністрації Харківської області від 14.02.2020 №74 “Про деякі питання реагування на випадки булінгу(цькування) та застосування заходів виховного впливу в закладах загальної середньої освіти” тут

Хто і як відповідатиме за булінг

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ ЩОДО ТЕМИ АНТИБУЛІНГУ (тут)