прапор Украiни герб Украiни
Комунальний заклад "Бугаївський ліцей Куньєвської сільської ради Ізюмського району Харківської області"
герб Бугаївський НВК  прапор Бугаївський НВК

Всесвітній день боротьби зі СНІДом


Кожному від народження надається найцінніший дар — життя. І найдорожче, що є в житті,— це здоров’я. Але, як це не дивно, люди дуже легковажно можуть ставитися до здоров’я, не вміють його берегти.

У неділю 1 грудня у різних куточках планети відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Як зазначається, цю дату було обрано з ініціатив всесвітньої організації охорони здоров’я після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик соціальної терпимості та обміну інформацією щодо ВІЛ та СНІД.

Цей день – це день попередження всім про болючу рану суспільства – СНІД. З метою формування навичок здорового способу життя на території нашого ліцею пройшла виставка цікавих робіт міні-проектів учнів 7 класу на тему: «Що ми знаємо про СНІД», «Як захистити себе від ВІЛ».

Учні 8-9 класів переглянули відеоролик «Чому так важко вилікувати ВІЛ – СНІД» та залюбки висловили свої думки про міфи та факти, що пов’язані з цим захворюванням.

Восьмикласники у вигляді цікавої гри «Крокодил» намагалися пояснити способи через які ВІЛ не передається, що дає можливість озброїти їх життєвими навичками для використання цих знань на практиці.

Акторська гра десятикласників на тему «Як віл руйнує імунітет» спонукає старшокласників до вироблення осмисленої і зваженої особистісної та громадської позиції щодо проблематики ВІЛ/СНІДу та націлює на толерантне ставлення до людей, які живуть із ВІЛ.

Незважаючи на те що вже багато знаємо про цей недуг, але все одно не досить толерантно ставимось до людей ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД, тому коли діти переглянули соціальний ролик «Ми єдині» зрозуміли, що кожен потребує підтримки.

Здоров’я може мати дуже велику ціну. І в основному це стосується спроб повернути його на своє місце, а підтримувати.