прапор Украiни герб Украiни
Комунальний заклад "Бугаївський ліцей Ізюмської районної ради Харківської області"
герб Бугаївський НВК  прапор Бугаївський НВК

День пам’яті героїв Крут

Нема любові понад ту,
Що окропила кров’ю Крути.
І ту гарячу кров святу
Землі вкраїнській – не забути!

Бій під Крутами… Щороку ми вшановуємо пам’ять молодих героїв, що 1918 року полягли біля залізничної станції Крути, захищаючи Українську народну республіку від більшовицьких загонів, які рвались до Києва. Їхній подвиг навічно ввійшов до літопису боротьби за незалежність Вітчизни, як одне із свідчень незламності духу українського народу, його вічним прагненням до волі і справедливості.
З метою виховання в учнівської молоді поваги до історичного минулого українського народу та пам’яті юнаків – героїв, які показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. Герої не вмирають, вони живуть у пам’яті наступних поколінь.
В ліцеї до цієї дати було проведено ряд заходів . Вчителями історії Дикань А. В., Щербак Н.В. були проведені уроки мужності «Крути: трагедія,подвиг,пам’ять.», «Подвиг української молодості», «Вони загинули, щоб ми жили» , учні 5-11 класів переглянули документальний фільм ” Легенда про студентське військо”. Класними керівниками були проведенні години спілкування «Нам не забути славу Крут».