прапор Украiни герб Украiни
Комунальний заклад "Бугаївський ліцей Ізюмської районної ради Харківської області"
герб Бугаївський НВК  прапор Бугаївський НВК

150 слів про Лесю Українку

Дарма!  нехай умру,

та думка не умре

   В таке безсмертя

 я й привикла вірить

                Леся Українка – найславніша українська поетеса, послідовний та енергійний борець за утворення українського народу, за його консолідацію в політичну націю. Вся сукупність її творів – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься «Україною». З’явився цей образ – і цілі маси людей збагнули, що вони не просто обивателі, а українці, що це звання їх зобов’язує, що їм є за що боротися і віддавати життя. Як кожен ідеал, цей образ не може бути втіленим у земному житті, але він і сьогодні зобов’язує нас випростатись і вірно служити високій ідеї, що зветься «Україною».

Тож у п’ятницю для учнів 9 класу класний керівник, Сотула Оксана Леонідівна провела годину спілкування у вигляді комеморативної гри «150 слів про Лесю Українку». Це інтелектуальне змагання на вшанування життєвого і творчого спадку видатної української поетеси та письменниці. Учні пригадали родину поетеси, історію нерозділеного кохання, її подорожі, тяжку хворобу, найкращих друзів. Залюбки  переглянули екранізації її творів, послухали пісні на поезію Лесі та побачили велич її постаті на міжнародному полотні.

Леся Українка – талановита письменниця, мужня, сильна та водночас ніжна і тендітна. Боролася, терпіла та сміялась попри біль. Ось так про неї говорять діти.