прапор Украiни герб Украiни
Комунальний заклад "Бугаївський ліцей Ізюмської районної ради Харківської області"
герб Бугаївський НВК  прапор Бугаївський НВК

14 жовтня – День захисника України

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва та Захисника Вітчизни.
Традиційно, у переддень свята, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у сучасної молоді, у нашому закладі проводиться відповідна робота. От і цей рік не став виключенням, бо ми також часточка нашої країни, і наше завдання – відроджувати й примножувати традиції українського народу.
Тому в ліцеї з цієї нагоди 9-13 жовтня були проведені години спілкування «Який же козак без вишиванки?», бесіди «Що я знаю про українське козацтво» , спортивні розваги та забави, писали листи та малювали малюнки для захисників України. Також учні ліцею сформували солодкі посилки для наших Захисників і 14 жовтня посилки разом з листами та малюнками були передані в зону АТО. Завдяки проведенню ряду заходів, учні ще раз переконалися: що це свято символізує любов і шану українців до оборонців і визволителів рідної землі, до тих, хто сьогодні стоїть на варті незалежності держави. І мова йдеться не лише про кремезних чоловіків, адже серед тих, хто захищає наш спокій, є й тендітні дівчата, жінки, перед сміливістю яких ми схиляємо голови.

Вітаємо з цим світлим святом, яке уособлює мужність, звитягу, героїзм усіх поколінь українських захисників! Бажаємо, щоб сила кожного боронителя країни живилась любов’ю та підтримкою близьких людей! Зичимо вам міцного козацького здоров’я, особистого щастя, успіхів, невичерпної енергії!