прапор Украiни герб Украiни
Комунальний заклад "Бугаївський ліцей Ізюмської районної ради Харківської області"
герб Бугаївський НВК  прапор Бугаївський НВК

Особливості роботи шкіл в умовах пандемії


Чи підуть діти до школи 1 вересня? Основні сценарії | День за днем

Постанови та розпорядження Головного санітарного лікаря України COVID 19. Офіційні документи і рекомендації.
Відеорекомендації:” Як себе поводити під час карантину” (тут)
ОСОБЛИВОСТІ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ 2020/2021
У 2020-2021 навчальному році школи працюють в умовах адаптивного карантину. Всі заклади освіти в Україні будуть організовувати освітній процес згідно з вимогами Головного державного санітарного лікаря та рекомендаціями Міністерства освіти і науки України.
Актуальні документи:

Чи можуть учні повернутися за парти або чи навчатимуться дистанційно, залежить від рівня епідемічної небезпеки в регіоні або адміністративно-територіальній одиниці.

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, у “зелених” зонах епідемічної небезпеки заборонено відвідувати заклади загальної середньої освіти, якщо на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш ніж 50% здобувачів освіти та персоналу закладу.
Дана норма автоматично застосовується і для “жовтих” та “помаранчевих” зон епідемічної небезпеки.

Рівень зони може змінюватись, тому рекомендуємо слідкувати у якій зоні знаходиться ваш регіон або населений пункт на інтерактивній мапі МОЗ за цим посиланням.

Структуру та форму дистанційного навчання визначає педагогічна рада школи, враховуючи освітню програму, навчальний план та особливості кожного закладу і регіону. Так школа має адаптувати програму до технічних можливостей учнів і вчителів.

МОН рекомендує закладам загальної середньої освіти провести осінні канікули з 15 по 30 жовтня 2020 року включно. Для цього Міністерство радить внести необхідні зміни до структури/тривалості навчального року.

Це – додатковий захід, який має на меті мінімізувати контакти між учасниками освітнього процесу в умовах зростання захворюваності на COVID-19 і збільшення кількості випадків з-поміж педагогів та учнів.

ДЛЯ БАТЬКІВ: